In welke fase zitten we?

De werken gebeuren gefaseerd en starten met de afbraak van enkele oude gebouwen die plaats ruimen voor nieuwe. Afhankelijk van de fase waarin de verbouwingen zich bevinden, zal de info op deze website veranderen zodat we jou steeds de juiste updates kunnen aanreiken. Op deze handige tijdslijn kan je alvast de vorderingen van de werken volgen.

 • Afbraak van het medisch archief

  Door het verdwijnen van het medisch archief wordt er ruimte gecreëerd op onze site en is er plaats voor een nieuwe fietsenstalling voor bezoekers en medewerkers.

  30/11/2020
 • Start omgevingsaanleg nieuwe tijdelijke toegang tot onze site

  We voorzien nieuwe verharde wegen op onze site zodat bezoekers tijdens de bouwwerken het ziekenhuis eenvoudig kunnen blijven bereiken.

  08/12/2020
 • Afbraak gebouw K

  Gebouw K bevindt zich aan de kant van de Herdrik Consciencestraat en maakt plaats voor een moderne huisartsenwachtpost die verwacht wordt in 2022.

  18/01/2021
 • Toegangspoort ziekenhuis wijzigt

  Onze hoofdingang via de Naamsestraat is tijdelijk niet bereikbaar. Gelukkig kunnen we de groene poort in dezelfde straat ter beschikking stellen om het ziekenhuis te bereiken. We voorzien grote wegwijzers om je te helpen die de nieuwe, tijdelijke, ingang te vinden.

  Begin februari 2021
 • Afbraak gebouw C

  Gebouw C is gelegen aan de kant van de Naamsestraat. Het wordt afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe polikliniek die verwacht wordt in 2023.

  08/03/2021
 • Eerste steenlegging huisartsenwachtpost

  Een volgende belangrijke horde werd genomen in aanwezigheid van de pers

  25/06/2021
 • Bouw polikliniek en huisartsenwachtpost

  De bouwfase voor de polikliniek en de huisartsenwachtpost is effectief aangevat.
  De huisartsenwachtpost torent al stevig boven het maaiveld uit. Het buitenschrijnwerk werd inmiddels geplaatst en de elektriciteitswerken zijn ook aangevat.
  Op de bouwsite van de polikliniek wordt hard gewerkt aan de kelderverdieping.

  01/01/2022
 • Huisartsenwachtpost ingehuldigd

  Op 29 september 2022 werd de nieuwe huisartsenwachtpost officieel ingehuldigd, een heuglijk moment.
  De week daarop, op vrijdag 7 oktober 2022, startten de huisartsen uit de regio hun eerste wachtdienst op de vernieuwde locatie.

  29/09/2022
 • Bouw polikliniek vordert volgens plan

  Nu de huisartsenwachtpost in gebruik genomen is, rest ons nog de bouw van de nieuwe polikliniek.
  De verdiepingen in ruwbouw torenen al stevig boven het maaiveld uit.

  10/10/2022
 • Stand van zaken najaar 2023

  De werken gaan vlot vooruit. Voor een huidige stand van zaken en een unieke kijk achter de schermen, neem hieronder een kijkje.

  07/09/2023

Wat zal er veranderen?

Polikliniek

Aan de Naamsestraat zal het voormalige gebouw C plaats maken voor een gloednieuwe polikliniek. Hier zullen vanaf het voorjaar van 2024 onze medische consultaties plaatsvinden, net zoals kleine behandelingen of ingrepen door artsen. In een polikliniek word je dus niet gehospitaliseerd, maar kunnen onze artsen wel gebruik maken van de uitgebreide voorzieningen van het ziekenhuis.

Meer weten over de huidige stand van zaken? Een unieke kijk achter de schermen? Klik hier!
Polikliniek

Huisartsenwachtpost

Aan de ingang via de Hendrik Consciencestraat werd een nieuwe huisartsenwachtpost gebouwd.
Deze is plechtig ingehuldigd op 29 september 2022 en in gebruik genomen op vrijdag 7 oktober 2022.
In de nieuwe huisartsenwachtpost kunnen bewoners en studenten van regio Oost-Brabant terecht wanneer hun eigen huisarts niet beschikbaar is. Zo kunnen spoedeisende klachten steeds snel behandeld worden en kan indien nodig vlot doorverwezen worden naar het ziekenhuis.

Meer info
Huisartsenwachtpost