In welke fase zitten we?

De werken gebeuren gefaseerd en starten met de afbraak van enkele oude gebouwen die plaats ruimen voor nieuwe. Afhankelijk van de fase waarin de verbouwingen zich bevinden, zal de info op deze website veranderen zodat we jou steeds de juiste updates kunnen aanreiken. Op deze handige tijdslijn kan je alvast de vorderingen van de werken volgen.

 • Afbraak van het medisch archief

  Door het verdwijnen van het medisch archief wordt er ruimte gecreëerd op onze site en is er plaats voor een nieuwe fietsenstalling voor bezoekers en medewerkers.

  30/11/2020
 • Start omgevingsaanleg nieuwe tijdelijke toegang tot onze site

  We voorzien nieuwe verharde wegen op onze site zodat bezoekers tijdens de bouwwerken het ziekenhuis eenvoudig kunnen blijven bereiken.

  08/12/2020
 • Afbraak gebouw K

  Gebouw K bevindt zich aan de kant van de Herdrik Consciencestraat en maakt plaats voor een moderne huisartsenwachtpost die verwacht wordt in 2022.

  18/01/2021
 • Toegangspoort ziekenhuis wijzigt

  Onze hoofdingang via de Naamsestraat is tijdelijk niet bereikbaar. Gelukkig kunnen we de groene poort in dezelfde straat ter beschikking stellen om het ziekenhuis te bereiken. We voorzien grote wegwijzers om je te helpen die de nieuwe, tijdelijke, ingang te vinden.

  Begin februari 2021
 • Afbraak gebouw C

  Gebouw C is gelegen aan de kant van de Naamsestraat. Het wordt afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe polikliniek die verwacht wordt in 2023.

  08/03/2021
 • Eerste steenlegging huisartsenwachtpost

  Een volgende belangrijke horde werd genomen in aanwezigheid van de pers

  25/06/2021
 • Bouw polikliniek en huisartsenwachtpost

  De bouwfase voor de polikliniek en de huisartsenwachtpost is effectief aangevat.
  De huisartsenwachtpost torent al stevig boven het maaiveld uit. Het buitenschrijnwerk werd inmiddels geplaatst en de elektriciteitswerken zijn ook aangevat.
  Op de bouwsite van de polikliniek wordt hard gewerkt aan de kelderverdieping.

  01/01/2022

Wat zal er veranderen?

Polikliniek

Aan de Naamsestraat zal het huidige gebouw C plaats maken voor een gloednieuwe polikliniek. Hier zullen in de toekomst onze medische consultaties plaatsvinden, net zoals kleine behandelingen of ingrepen door artsen. In een polikliniek word je dus niet gehospitaliseerd, maar kunnen onze artsen wel gebruik maken van de uitgebreide voorzieningen van het ziekenhuis.

Virtuele tour
Polikliniek

Huisartsenwachtpost

Aan de ingang via de Hendrik Consciencestraat komt er een heuse huisartsenwachtpost waar je steeds terecht zal kunnen wanneer je eigen huisarts niet beschikbaar is. Zo kunnen spoedeisende klachten steeds snel behandeld worden en kan je indien nodig vlot doorverwezen worden naar het ziekenhuis. Momenteel bevindt de huisartsenwachtpost Oost-Brabant zich nog in de Justus Lipsiustraat. Wanneer de nieuwe locatie instapklaar is zal deze verhuizen.

Virtuele tour
Huisartsenwachtpost